Hoe kom ik aan postzegels ?

 
 
 
 
 

 
 
  Postzegels verzamelen is overal ter wereld één van de populairste hobby's. Als je er eenmaal mee bezig bent zul je zien dat het steeds leuker en spannender wordt als je méér zegels te pakken hebt.

Maar voor je begint moet je eerst goed nadenken. Zomaar in het wilde weg postzegels verzamelen is niks aan.
Het wordt pas leuk als je één of meerdere onderwerpen kiest die je leuk vindt. Bijvoorbeeld: postzegels over voetbal, of paarden, treinen, honden, katten, roofvogels, stripfiguren, kerken, vissen, zeilboten, sprookjesfiguren; er zijn te veel onderwerpen om op te noemen.

Je kunt natuurlijk ook een land kiezen. Bijvoorbeeld je eigen land of het land waar veel familie van je woont. Of het land waar je graag op vakantie gaat.
 
 
 

  Als je een onderwerp of een land hebt gekozen, kun je bijvoorbeeld naar een postzegelwinkel gaan. Daar hebben ze meestal wel een starterspakket, bijvoorbeeld 100 verschillende in een envelop. Het is een begin.

En dan maar verder op jacht:

Vraag iedereen die je kent of ze postzegels voor je willen bewaren.
Zet een advertentie in de schoolkrant.
Plaats een advertentiekaartje in de supermarkt.

Maar bezoek vooral ook eens "ruilbeurzen". Overal in Nederland en in België worden postzegelbeurzen gehouden waar je zeker weer nieuwe aanwinsten vindt voor je verzameling. Met een beetje zoeken hoeft dat zelfs niet veel te kosten. Koop niet meteen alles wat je leuk vindt, maar kijk eerst eens bij verschillende handelaren.
 

 
 
  En omdat je lid bent van de Stamp Kids Club doe je natuurlijk mee met de diverse puzzels. Daarmee kun je leuke postzegels winnen.

Als je al erg veel postzegels heb, doe dan mee met onze "Ruilbox", waarbij je met andere leden van onze club kunt ruilen.

En tot slot:
Wordt lid van een postzegelclub bij jou in de buurt. Daar leer je heel veel over postzegels en over hoe je de zegels kunt sorteren en opbergen.
En.......meestal krijg je er een heleboel postzegels, zomaar Gratis!