Dag van de Jeugdfilatelie

 

 
 
 
 
 

Jaarlijks wordt er ergens in het land een speciale "Dag van de Jeugdfilatelie" gehouden.
Het is de bedoeling dat er op die dag zoveel mogelijk jeugdige postzegelverzamelaars bij elkaar komen.
Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, waar elke bezoeker aan kan deelnemen.

 
 
 

 
 
  Zo is er een grote tentoonstelling. Alle leden van JFN en de Stamp Kids Club, en ook de jeugdleiders, mogen iets tentoonstellen.
Daarvoor zijn er 4 soorten verzamelingen.

Groep 1:  Mijn favoriete postzegel, 1 blad, alle onderwerpen. Laat je favoriete postzegel zien op 1 blad en schrijf er bij waarom je die postzegel gekozen hebt. Alleen als je voor de eerste keer mee doet mag je aan deze groep mee doen.

Groep 2:  FilaMarathon, 6 of 12 bladen. Hier volg je 6 opdrachten die te maken hebben met het thema van de Dag van de Jeugdfilatelie.

Groep 3:  Themaklasse, minimaal 6 bladen. Hierbij laat je een verzameling zien die over het thema van de dag gaat. Dat kan voor de Dag van de Jeugdfilatelie, maar dat kun je ook maken voor andere tentoonstellingen in het land.

Groep 4:  Wedstrijdklasse, minimaal 6 bladen, alle onderwerpen. Je kunt meedoen met de Beginnersklasse (minimaal 6 bladen met juryadvies), of met Wedstrijdklasse (12 bladen of een veelvoud daarvan, met jurering).
Ook in de Wedstrijdklasse kun je meedoen met het thema van de dag.

Belangrijk: 

Voor meer bijzonderheden over tentoonstellen ga je naar de bladzijde "Tentoonstellen"

 

 
 
 

 
 
 
Een andere activiteit is het spelletjescircuit.
Je speelt een aantal spelletjes. Je krijgt bij ieder spel een stempel op een stempelkaart.
Als je die kaart inlevert, krijg je punten om gratis postzegels te zoeken in ons postzegelhoekje. Er zijn daar stockboeken met vrijwel alle landen en alle thema's.  En je kunt je punten ook gebruiken om te bieden bij de veiling.

In het postzegelhoekje kun je postzegels uitzoeken en gewoon kopen. Ze kosten meestal 5 cent per stuk. Je hebt een enorme keus van landen en thema's. En er zijn vaak ook poststukken, oudere catalogi, frankeermachinestempels, ansichtkaarten, boekjes over postzegels en nog meer.

Bij de Tombola kun je een envelop kopen (50 cent per stuk). Daarin zitten zeker enkele leuke postzegels. En misschien ook nog een nummertje dat recht geeft op een leuke verrassing.
 

 
 
 

 
 
 
Maar er is nog zoveel meer...........
Al bij binnenkomst krijg je bij de infobalie van JFN een zakje postzegels. Dat is een mooi begin.
Je kunt je laten schminken, je kunt gratis grabbelen in de postzegelberg en je kunt natuurlijk ook gewoon ruilen met de aanwezige jeugdleden.
Verder kun je informatie krijgen over het maken van albumbladen op de computer.  Met demonstratie.
En natuurlijk zijn er jeugdleiders aanwezig die je alles over postzegels kunnen vertellen.


Kortom, je zult je geen moment vervelen en met een heleboel postzegels weer naar huis gaan!

Komen dus!